Leer meer over de boeren

Maak kennis met onze boeren

Op vier Noord-Brabantse varkenshouderijen worden bestaande stallen omgebouwd naar dagontmesting zodat we kunnen onderzoeken of we met deze techniek aan de in 2022 geldende emissienormen kunnen voldoen. Maak hier kennis met onze testboerderijen.

Onze boeren

Rob en Piet van der Zanden

Volkel

Van der Zanden-Claasse vof is het gedeeltelijk gesloten varkensbedrijf van vader Piet, moeder Jeanne en zoon Rob. Rob: “Wij houden 320 zeugen met aandacht voor gezondheid en welzijn, zodat we dieren van goede kwaliteit kunnen leveren. Praktijkonderzoek Dagontmesting sluit naadloos bij deze werkwijze aan.”

Eric van Zutphen

Veghel

De Daltonhoeve is redelijk uniek in zijn soort: het is een zichtboerderij waar alle drachtige zeugen in het stro liggen. Eigenaar Eric van Zutphen: “Ik vind transparantie en dierwelzijn het belangrijkst. Daarom was ik ook direct enthousiast toen ik hoorde over Praktijkproject Dagontmesting.”

Familie Verhoeven

Valkenswaard

Hans Verhoeven runt samen met zijn vrouw Diny en dochter Suzanne gesloten varkensbedrijf Maatschap Verhoeven, het demonstratiebedrijf binnen Keten Duurzaam Varkensvlees. Hans: “Wij voeren alle praktijkproeven uit die moeten leiden tot een verdere verduurzaming van de Nederlandse varkensbedrijven.”