Emissiereductie van methaan een feit met dagontmesting

Wageningen Livestock Research heeft de eerste fase van het onderzoek naar de effecten van dagontmesting afgerond. De resultaten zijn gepubliceerd in een rapport door André Aarnink. Het onderzoek wijst uit dat met dagontmesting een methaanreductie van 90% bij vleesvarkens en andere diercategorieën behaald wordt. Ook geur en ammoniak zijn gemeten. Op basis van de lessen en aanbevelingen uit dit rapport, is het onderzoek uitgebreid met aangepaste varianten van het dagontmesting systeem. Daarmee wordt een verdere reductie van ammoniakemissie beoogd. De verwachting is dat dit onderzoek medio 2024 is afgerond.
De emissiereductie in de stal betekent ook dat de methaan in de vergister kan worden omgezet in biogas. Gebruik van aardgas gaat daardoor omlaag. Dagontmesting levert een dubbele winst op voor het klimaat.
De Hoeve Innovatie is trots op de bewezen werking van het systeem en de bijdrage die wij met dagontmesting leveren aan een beter klimaat voor mens en dier.

Neem voor meer informatie gerust contact op met De Hoeve Innovatie via deze website.
Klik op de onderstaande link voor meer informatie over het onderzoek
https://www.wur.nl/nl/onderzoek-resultaten/onderzoeksinstituten/livestock-research/show-wlr/sterke-reductie-methaanemissie-door-dagontmesting.htm

Gerelateerde Berichten

19 sep 2023

Update Stal van de Toekomst

Afgelopen tijd zijn er weer ontwikkelingen geweest rond Stal van de Toekomst, tijd voor een update!
We hebben het systeem bij gespeende biggen, vleesvarkens…

Lees meer