Stal van de Toekomst – het dier centraal – verdiepingsessie 1

Wil jij als varkenshouder van de toekomst alles weten over Stal van de Toekomst? Kiemt organiseert samen met De Hoeve InnovatieEncon Clean EnergyKDV en Wageningen University & Research meerdere verdiepingssessies gericht op het duurzame concept ‘Stal van de Toekomst’ voor de varkenshouderij. 

Op 7 september vond de eerste digitale bijeenkomst plaats van een serie van 6 avonden over het varkensbedrijf van de Toekomst.

Tijdens deze sessie gaven Trudy Verschuren -Dierenarts bij Keten Duurzaam Varkensvlees- en Hans Verhoeven -varkenshouder, initiatiefnemer van Keten Duurzaam Varkensvlees en bedenker van de Stal van de Toekomst-  hun visie op varkens houden waarbij het dier centraal wordt gezet.

In de loop van de tijd hebben efficiëntie van arbeid en kostenbesparingen bepaald hoe we varkens houden. Door de recente ervaringen met brongerichte aanpak en de opkomst van smartfarming, zien we dat we het dier zijn “kwijtgeraakt” in onze bedrijfsstrategie en dat de bestaande manier te weinig oplevert om te kunnen investeren in de toekomst. In de Stal van de Toekomst zien we dat het anders kan. 

Dat komt omdat de verschillende maatregelen ervoor zorgen dat het dier in zo optimaal mogelijke omstandigheden kan opgroeien. Wij noemen dat “het dier centraal”. Dat doe je dus niet allen door een nieuwe stal te bouwen maar door in je hele manier van werken datgene te doen wat goed is voor het dier. Deze eerste sessie is de rode draad waaraan de volgende vijf sessies worden opgehangen.

Kijk hier de hele verdiepingsessie terug.

Gerelateerde Berichten