Ontdek de subsidiemogelijkheden

We verwachten dat aankomend voorjaar de voorlopige emissiefactor toegekend wordt aan de Stal van de toekomst. Daarmee hopen we dat deze emissiefactoren voldoen aan de Verordening natuurbescherming.

Noord-Brabant

De Hoeve Innovatie vraagt Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant om subsidie voor varkenshouders die voor onze mens-, dier- en milieuvriendelijke oplossing kiezen. GS hebben daarvoor een First Movers Regeling. 

Als de Stal van de Toekomst voor subsidie in aanmerking komt, krijgen de eerste vijf Brabantse veehouders die hun stal ombouwen naar dagontmesting een subsidie van maximaal €25.000,-. Jonge veehouders ontvangen maximaal €5.000,- extra. Bijkomend voordeel voor hen is dat het maximum van vijf veehouders niet geldt; zij hebben recht op subsidie tot het subsidieplafond is bereikt. Lees hier verder voor alle ondersteunende maatregelen in Noord-Brabant. 

Overige provincies

Voor varkenshouders in de overige provincies geldt dat de POP3-subsidies weer worden geopend. Voor meer informatie en de mogelijkheden kunt u terecht bij uw eigen provincie.

Fiscale mogelijkheden

Geen recht op subsidie of moet u meer investeren? U kunt als veehouder ook een achtergestelde lening aanvragen om dagontmesting te realiseren. De provincie Noord-Brabant stelt daarvoor budget beschikbaar via het Nationaal Groenfonds. U kunt hiervoor een aanvraag doen via uw eigen bank. Ook de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) kunnen voor fiscale mogelijkheden zorgen.

Gerelateerde Berichten

24 apr 2021

Bronaanpak blijkt effectief

Bronaanpak bij biggen en varkens blijkt effectief.

 

De voorlopige resultaten werden vrijdag 23 april besproken tijdens het webinar ‘Dagontmesting in de Stal van de…

Lees meer