Stal van de Toekomst – – verdiepingsessie 6

Wil jij als varkenshouder van de toekomst alles weten over Stal van de Toekomst? Kiemt organiseert samen met De Hoeve InnovatieEncon Clean EnergyKDV en Wageningen University & Research meerdere verdiepingssessies gericht op het duurzame concept ‘Stal van de Toekomst’ voor de varkenshouderij. 

Meten is weten. Zowel in de stal als buiten de stal wordt meer en meer kennis vergaard door het gebruik van sensoren en technieken. Varkenshouder Ruth van der Haar verteld ons wat zij heeft geleerd van het werken met individuele dierherkenning. Hoe gaat dat in zijn werk, wat brengt het met zich mee en wat levert het haar op? Er is een wereld te winnen…

Door sensortechniek weten we wat er in en rond een stal in de lucht hangt. De afgelopen tijd zien we dat het huidige systeem van erkenningen van stalsystemen onder druk staat en zelfs onhoudbaar wordt als het voor een rechter komt. Door realtime monitoring weten we precies wat er aan stoffen aanwezig is. Binnen de stal zijn de technieken al vergaand en ook buiten de stal worden ontwikkelingen doorgezet. Fred Stouthart van OZOB vertelt hoe sensortechniek de handhaving gaat ondersteunen en welke rol hij ziet weggelegd voor metingen bij vergunningverlening. Op weg naar doelvoorschriften heeft sensortechniek de toekomst.
In de combinatie van het meten van stalklimaat en het volgen van individuele dieren is de varkenshouder in control

Kijk hier de sessie terug over sensoren en technieken

 

 

 

Gerelateerde Berichten