Stalklimaat ongezond voor varkens

In Boerderij verscheen op 9 maart 2018 een artikel over het stalklimaat en het effect daarvan op de dieren en de omgeving.

“Stallucht bevat te veel NH3, CO2 en fijnstof. Dat is schadelijk voor de gezondheid. Om varkens met staarten zonder antibiotica te produceren, moet het roer om.

Het denken over klimaat in vleesvarkensstallen moet drastisch op de schop. Dat vindt André Aarnink, onderzoeker Veehouderij en Milieu bij Wageningen Livestock Research. De huidige klimaatsystemen, uitzonderingen daargelaten, maken het in zijn ogen onmogelijk om een goed en gezond klimaat voor de varkens te creëren. “Met de komst van de luchtwassers is de aandacht voor het klimaat in de stal verdwenen”, zegt hij.” Lees verder op Boerderij.nl

Gerelateerde Berichten

23 feb 2019

De stal van de Toekomst stinkt niet

Eindhovens Dagblad publiceerde vandaag een artikel over de Stal van de Toekomst.

— Bij De Hoeve in Valkenswaard wordt continu gewerkt aan nieuwe stalsystemen die…

Lees meer
30 jan 2019

Veelgestelde vragen

De ontwikkelingen rondom de Stal van de Toekomst roepen veel vragen op. Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen.

Wanneer moet ik als varkenshouder aan…

Lees meer
30 jan 2019

Ontdek de subsidiemogelijkheden

We verwachten dat aankomend voorjaar de voorlopige emissiefactor toegekend wordt aan de Stal van de toekomst. Daarmee hopen we dat deze emissiefactoren voldoen aan de…

Lees meer