Van bestaande stal naar dagontmesting

Om bestaande vleesvarkensstallen geschikt te maken voor dagontmesting moeten kunststof mestkanalen in de mestputten worden gemonteerd. Hoe dat er op de varkenshouderij van de Familie Verhoeven in Valkenswaard aan toegaat lees je hier:

Hans Verhoeven: “Eerst halen we alle hokken leeg en reinigen we ze. Vervolgens verwijderen we de roosters van de mestputten zodat ook deze putten goed kunnen worden schoongemaakt. Daarna worden de kunststof mestkanalen gemonteerd en aangesloten op dagontmesting. De bestaande stallen zijn hier door hun huidige ontwerp (waterkanaal met betonrooster, dichte bolle voer en smal stalen rooster boven en ondiepe put) zeer geschikt voor. Tot slot plaatsen we de roosters terug en kan de afdeling weer in gebruik worden genomen.”

De verbouwing van een afdeling neemt ongeveer een week in beslag. Bekijk in dit filmpje hoe kunststof mestkanalen worden geinstalleerd. 

Gerelateerde Berichten

16 mei 2019

Het KDV jaarverslag is uit

Er is veel gebeurd rondom de Stal van de Toekomst in de afgelopen jaren. Kijk in het KDV jaarverslag wat er sinds 2014 is ontwikkeld…

Lees meer