Van bestaande stal naar dagontmesting

Om bestaande vleesvarkensstallen geschikt te maken voor dagontmesting moeten kunststof mestkanalen in de mestputten worden gemonteerd. Hoe dat er op de varkenshouderij van de Familie Verhoeven in Valkenswaard aan toegaat lees je hier:

Hans Verhoeven: “Eerst halen we alle hokken leeg en reinigen we ze. Vervolgens verwijderen we de roosters van de mestputten zodat ook deze putten goed kunnen worden schoongemaakt. Daarna worden de kunststof mestkanalen gemonteerd en aangesloten op dagontmesting. De bestaande stallen zijn hier door hun huidige ontwerp (waterkanaal met betonrooster, dichte bolle voer en smal stalen rooster boven en ondiepe put) zeer geschikt voor. Tot slot plaatsen we de roosters terug en kan de afdeling weer in gebruik worden genomen.”

De verbouwing van een afdeling neemt ongeveer een week in beslag. Bekijk in dit filmpje hoe kunststof mestkanalen worden geinstalleerd. 

Gerelateerde Berichten

14 dec 2018

Achtergestelde lening voor jonge boeren

Het Nationaal Groenfonds en de provincie Noord-Brabant hebben een fonds opgezet dat leningen verstrekt aan veehouders die investeren als gevolg van de aangescherpte Verordening natuurbescherming…

Lees meer
08 nov 2018

In debat met minister Schouten

300 boeren, 200 vragen en 1 minister. Ze kwamen maandagavond 5 november samen op Landgoed De Horst om het gesprek aan te gaan over kringlooplandbouw.…

Lees meer