Van bestaande stal naar dagontmesting

Om bestaande vleesvarkensstallen geschikt te maken voor dagontmesting moeten kunststof mestkanalen in de mestputten worden gemonteerd. Hoe dat er op de varkenshouderij van de Familie Verhoeven in Valkenswaard aan toegaat lees je hier:

Hans Verhoeven: “Eerst halen we alle hokken leeg en reinigen we ze. Vervolgens verwijderen we de roosters van de mestputten zodat ook deze putten goed kunnen worden schoongemaakt. Daarna worden de kunststof mestkanalen gemonteerd en aangesloten op dagontmesting. De bestaande stallen zijn hier door hun huidige ontwerp (waterkanaal met betonrooster, dichte bolle voer en smal stalen rooster boven en ondiepe put) zeer geschikt voor. Tot slot plaatsen we de roosters terug en kan de afdeling weer in gebruik worden genomen.”

De verbouwing van een afdeling neemt ongeveer een week in beslag. Bekijk in dit filmpje hoe kunststof mestkanalen worden geinstalleerd. 

Gerelateerde Berichten

30 jan 2019

Veelgestelde vragen

De ontwikkelingen rondom de Stal van de Toekomst roepen veel vragen op. Hieronder geven we antwoord op veelgestelde vragen.

Wanneer moet ik als varkenshouder aan…

Lees meer
30 jan 2019

Ontdek de subsidiemogelijkheden

We verwachten dat aankomend voorjaar de voorlopige emissiefactor toegekend wordt aan de Stal van de toekomst. Daarmee hopen we dat deze emissiefactoren voldoen aan de…

Lees meer
28 jan 2019

Zeven redenen om te kiezen

7 redenen om voor de Stal van de Toekomst te kiezen

De Stal van de Toekomst is bedacht en ontwikkeld door en voor varkenshouders en…

Lees meer