Zeven redenen om te kiezen

7 redenen om voor de Stal van de Toekomst te kiezen

  1. De Stal van de Toekomst is bedacht en ontwikkeld door en voor varkenshouders en hun partners. Mensen die weten waar ze het over hebben dus.
  2. Binnen de Stal van de Toekomst staat altijd het varken centraal.
  3. De Stal van de Toekomst is niet alleen een antwoord op de emissiebeperkingen, maar verbetert ook het klimaat in uw stal. Dat is positief voor mensen, dieren én uw bedrijfsopbrengsten.
  4. De Stal van de Toekomst genereert een schonere leefomgeving voor varkens. Hierdoor vermindert de kans op ziektes, aandoeningen en stress.
  5. In de Stal van de Toekomst werken we altijd met zuiver water, goed voer en schone lucht. Hierdoor groeien varkens aantoonbaar beter.
  6. Alle oplossingen binnen de Stal van de Toekomst zijn praktisch en toepasbaar*.
  7. De Stal van de Toekomst wordt binnen enkele maanden toegevoegd aan de lijst van goedgekeurde stalsystemen. Dat is ruim op tijd om voor 1-1-2020 een vergunbare aanvraag in te dienen.

Bent u (nog) niet overtuigd? We vullen bovenstaande lijst graag voor u aan. Neem daarvoor contact op met De Hoeve Innovatie of kom op dinsdag 16 of woensdag 17 april naar de Dutch Pork Expo in Venray.

*Een goed voorbeeld van een van de praktische en toepasbare oplossingen binnen de Stal van de Toekomst is de toevoer van het drinkwater. In veel reguliere stallen zakken leidingen meters omlaag en ontbreekt het aan doorstroom. In deze dode leidingen ontstaan makkelijk ziektekiemen, die door het vacuüm dat een varken tijdens het drinken in de leiding trekt, terugschieten zodra de nippel los wordt gelaten. Deze ziektekiemen maken het varken ziek. Hierdoor ontstaat dunne mest, een ontwikkeling die direct een negatieve invloed heeft op de emissie van schadelijke stoffen.

Om te voorkomen dat varkens ziek worden, gebruiken we in de Stal van de Toekomst alleen circulerende waterleidingen. Deze eenvoudige verbetering heeft een enorme positieve impact op de gezondheid van een varken en de daarmee samenhangende groei en emissie.

Gerelateerde Berichten